У Харкові затримали двох “благодійників”, які обіцяли ухилянтам за гроші організувати виїзд за кордон 

Керівникам двох благодійних організацій оголосили підозри за фактами одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди та вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України). 

Керівник “Київміськбуду” виїхав за кордон з довідкою про інвалідність і підкорив Еверест (Відео)

Слідством встановлено, що у червні цього року очільники двох благодійних організацій пообіцяли за 5 тис. доларів повпливати на посадових осіб державних органів Харківської області щодо внесення відомостей до системи «Шлях» з метою безперешкодного перетину державного кордону України.   Ділки документально оформлювали ухилянтів як волонтерів від благодійних фондів. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

11 липня у Харкові правоохоронці затримали керівників двох благодійних організацій під час отримання частини неправомірної вигоди у 2000 доларів від «клієнта». Раніше було задокументовано факт одержання 1000 доларів від цього ж чоловіка. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші факти та особи, які можуть бути причетними до схеми. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии