У Харкові затримали іноземного блогера, який прославляв росіян та ображав ЗСУ

Служба безпеки України затримала у Харкові іноземного блогера, який займався проросійською пропагандою; іноземець заперечував злочини російських терористів та ображав Збройні сили України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як стало відомо, іноземний громадянин публічно поширював фейки росіян та виправдовував агресію, заперечуючи злочини. Іноземець декілька років живе у Харкові, за походженням він з США, проте має громадянство однієї з країн Латинської Америки.

Розслідувачі ідентифікували особу “старости”-колаборанта на Харківщині, якому висунули підозру – ХАЦ

Після початку вторгнення він підтримав дії російських окупантів, на своїх стрімах у YouTube та Telegram (аудиторія 300+ тис. підписників) блогер намагався знімати провокативні відео, фіксувати обличчя військових ЗСУ, ображав їх. Також іноземець у коментарях заперечував факти військових злочинів рф.

Іноземцю повідомлено про підозру згідно чч. 2 і 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України, вчинене повторно). Наразі його взяли під варту.

Харківська поліція розшукує зловмисника

В СБУ не називають ім’я блогера, проте низка ЗМІ повідомила, що мова йде про уродженця США Гонсало Анхеля Ліру, який перебуває у Харкові з весни 2022 року. Він має громадянство Чілі. Відомий, як критик НАТО, Байдена та “режиму Зеленського”.

Комментарии