У Харкові затримали мешканця ХТЗ, який агітував за Росію і “зливав” дані про ЗСУ, ППО і переселенців (Скріни з телефону)

У Харкові затримали 41-річного чоловіка, який активно поширював у проросійських Телеграм-каналах публічні заклики на підтримку росії.

Як повідомив начальник слідчого управління поліції регіону Сергій Болвінов, підозрюваний живе на ХТЗ. Коли слідчі вилучили його телефон, то дізналися, що зрадник “зливав” відомості про Збройні сили України проросійському блогеру Олександру Кондрусику на псевдо “Саша-псих”. Цей одіозний персонаж, якому були адресовані дані, колись балотувався на посаду харківського міського голови, а нині ховається у рф та внесений до бази “Миротворця”. Зрадник писав також своєму “куратору” про пересування українськоїї техніки, розташування ППО, поліції, місця розселення переселенців.

Навідник російської ракети на Харківську ОВА просить, щоб його обміняли в Росію

За словами Болвінова, затриманий останнім часом ніде не працював і вів дуже закритий спосіб життя. Але перед тим був водієм, і в якості волонтера розвозив харчі для підрозділів ЗСУ. Одник, згодом с став активним коментатором ворожих спільнот в Телеграм та висловлювався на підтримку російської агресії.

Суд арештував харків’янина із правом внести заставу у 120 тисяч гривень. За виправдовування збройної агресії рф та глорифікацію її учасників йому загрожує до 8 років позбавлення волі з можливою конфіскацією.

Вживаються заходи щодо встановлення можливих контактів підозрюваного з представниками ворожих спецслужб та розвідувальних органів, всього обсягу переданої ним інформації. Вирішується питання про наявність в діях затриманого ознак державної зради та інших кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збройним конфліктом.

Поліція просить повідомляти про людей, які можуть співпрацювати з росіянами та “зливати” їм інформацію, за номером 102, або у закритий чат-бот телеграм каналу “Воєнні злочини в Харківській області, або до будь-якого відділення поліції.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии