У Харкові затримали зловмисників, які викрали з підвалу теплове обладнання на сім під’їздів

У підвалі одного з будинків Слобідського району пограбували одразу 7 індивідуальних теплових пунктів з погоднім регулюванням. Як повідомили в КП “Харківські теплові мережі”, крадії поцупили все, що змогли відкрутити.

Начальник теплової дільниці Слобідської філії Дмитро Блудов розповів, що працівники вранці прийшли на обхід території і тут сюрприз: поцупили 58 шарових кранів, 30 метрів мідної трубки та інше обладнання на сім під’їздів. За словами Дмитра блудова, на початку війни у цьому підвалі ховалися люди, було проведено світло. Теплоенергетики додатково ізолювали труби заради безпеки мешканців. Але так сталося, що деякі особи залишилися там жити, і поцупили те, що змогли відокремити від системи теплопостачання.

Місцеві мешканці інцидентом невдоволені, теплоенергетики тим більше.

Працівники Служби безпеки, режиму та зв’язку “Харківських теплових мереж” разом із поліцією відшукали підозрюваних. Цього разу шанувальники кольорових металів далеко не втекли. Один з підозрюваних, 20-річний Юрій А. відверто зізнається – дроти випалював та здавав на брухт по 600 гривень за 11 метрів. Незабаром у молодика суд про обрання запобіжного заходу. Він добре розуміє, що на нього чекає позбавлення волі, і що життя пішло якось не туди.

Тим часом теплоенергетики додають до планів робіт, яких і так вдосталь, відновлення понівечених теплових пунктів. У той час як підозрюваний, за його словами, вторгував за вкрадене майно 5 тисяч гривень, у відновлення теплових рамок доведеться вкладати набагато більше коштів і людських зусиль.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии