У Києві шахраї підробили листи від військових частин і отримали благодійної допомоги на 1,7 млн грн

Фігуранти, не маючи жодного відношення до ЗСУ, надсилали благодійним фондам та волонтерським організаціям від імені військових частин листи із запитом на отримання гуманітарної допомоги. Представники благодійних фондів зв’язувалися із шахраями за вказаними ними номерами телефонів та домовлялися надати необхідну допомогу. 

В подальшому фігуранти під виглядом представників військових частин, у військовій формі, з печатками нібито військових частин отримували від представників фондів тактичне знаряддя, медичне обладнання та аптечки, які реалізовували на власний розсуд. При цьому оформлювали акт прийому-передачі допомоги. Як доказ надання допомоги від фонду військовій частині шахраї навіть погоджувались зробити спільне фото.

Обіцяли обмін: у Києві піймали шахраїв, які видурювали гроші у родичів українських полонених

Шахрайство викрили, коли представники благодійного фонду зв’язалися з однією з військових частин, щоб підтвердити факт отримання допомоги, однак військові повідомили, що жодних листів до фонду не писали і допомоги не отримували.

Як повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури, на даний час встановлена причетність фігурантів до семи епізодів шахрайства на загальну суму близько 1,7 мільйона гривень.

Під час обшуків у підозрюваних вилучили близько півмільйона гривень, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, підроблені документи та печатки військових частин, гуманітарну допомогу, військову форму та інші речові докази.

Обох зловмисників арештували. Їм оголосили підозри у шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану та у великих розмірах. Санкція інкримінованої статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии