У Києві викрили злочинну організацію, яка відбирала у підприємців бізнес, пов’язаний з паркувальними майданчиками (Фото)

У Києві правоохоронці викрили та затримали п’ятьох учасників злочинної організації, які вимагали від підприємців передати їм бізнес.

За даними слідства, злочинна організація діяла в Києві протягом тривалого часу. Її учасники погрожували підприємцям фізичним насильством та розправою, щоб змусити їх передати права на бізнес.

Об’єктами посягань злочинної організації стали шість паркувальних майданчиків на території Києва. Завдяки погрозам, учасники організації заволоділи правом користування паркувальними майданчиками та безперешкодно збирали з автовласників оплату за паркування. Збитки, завдані підприємцям, становлять понад 1 мільйон гривень.

СБУ ліквідувала два канали нелегального збуту зброї та боєприпасів (Фото)

Під час обшуків за місцем проживання учасників організації правоохоронці вилучили зброю та боєприпаси, грошові кошти, чорнові записи, бухгалтерію незаконної діяльності та інші речові докази.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту з обов’язком носіння електронного засобу контролю. На ці рішення прокурор подав апеляційні скарги.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами Печерської окружної прокуратури міста Києва, спільно з прокурорами Київської міської прокуратури та спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Комментарии