У Печенізькому районі Харківської області викрито браконьєра: вилучили 25,4 кг судака

2 листопада 2023 року поблизу села Печеніги, Харківський рибоохоронний патруль у співпраці з представниками ППОП ГУНП в Харківській області та працівниками Чугуївського районного управління рибного господарства здійснили рейд, в ході якого було виявлено серйозне порушення правил рибальства. Інцидент трапився біля греблі Печенізького водосховища.

О 13 годині відмічено виявлення порушника, який незаконно добував водні біоресурси. Усього було вилучено 28 екземплярів судака, загальна вага яких становила 25,4 кілограма.

За фактом порушення складено протокол згідно з частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Збитки, завдані рибному господарству України, оцінюються у розмірі 100 438 гривень. Незаконно добуті водні біоресурси було вилучено, а відомості про цей інцидент було занесено до Єдиної рибоохоронної бази даних.

Прикордонники затримали браконьєрів, що вбили кабана у прикордонної смузі (Фото)

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Харківській області закликає всіх громадян дотримуватися чинного законодавства з охорони природи.

Пам’ятайте, що наразі на водних об’єктах Харківської області абсолютно заборонене виловлення будь-яких водних біоресурсів шляхом любительського, спортивного і промислового рибальства, а також заборонено плавання на невеликих суднах, моторних човнах, вітрильних суднах, розважальних суднах, спортивних суднах та швидкісних суднах, а також на водних мотоциклах і розважальних пристроях на воді. Такий заборонний режим був уведений рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 червня 2022 року і діятиме до припинення воєнного стану.

У разі свідчення порушень правил рибальства, незаконної реалізації водних біоресурсів або загибелі риби, прохання негайно повідомляти на цілодобову “гарячу лінію” за номером: (099) 549 23 59.

Комментарии