У Рівненській області виявлено та ліквідовано чотири нарколабораторії (Фото)

У кримінальному провадженні, яке здійснює Рівненська обласна прокуратура, розслідується незаконне виробництво, зберігання та збут наркотичних засобів великими розмірами.

За даними слідства, група з 8 осіб, які проживали в Рівному та Рівненському районі, організувала функціонування 4 нарколабораторій з виробництва метамфетаміну.

Під час проведення слідчих дій вилучено обладнання для виробництва наркотичних речовин, 400 грамів готового метамфетаміну (приблизно 1600 доз), 5 кілограмів прекурсорів, 60 літрів спирту з псевдоефедрином, приблизно 2 кілограми речовини, схожої на марихуану, 3 кілограми фосфору, понад 13 тисяч таблеток невідомого походження та інші заборонені речовини. Крім того, було знайдено понад 300 тисяч гривень у різних валютах, 49 банківських карток, чорнові записи, мобільні телефони, зброю та боєприпаси.

На Харківщині “накрили” нарколабораторію, де виготовляли “винт” у великих масштабах (Фото)

Наразі трьом фігурантам вже повідомлено про підозру, і вони знаходяться під вартою відповідно до рішення слідчого судді. Проводяться необхідні судові експертизи вилученого майна, після чого буде вирішено питання про повідомлення іншим причетним про підозру.

Також з’ясовуються шляхи постачання заборонених речовин та механізми їх розповсюдження. Досудове розслідування та оперативний супровід проводяться Національною поліцією України.

Комментарии