У ще одного депутата Харківської міськради знайшли російський паспорт: обранець дав коментар

У мережі з’явилися фотографії документів, які імовірно вказують на наявність російського громадянства у депутата Харківської міськради, обраного від партії “Опозиційна платформа – За Життя” Андрія Спаського. 

“Харківський антикорупційний центр” перевірив ці дані за допомогою сайту російської Федеральної податкової служби. Російський реєстр підтверджує опубліковані дані. На скріні можна побачити, що людина з ідентичним ПІБ, як у харківського депутата та датою народження, отримувала паспорт рф та ІПН.

Але цікавіше інше. На опублікованому в коментарях документі, його власник змінює прізвище зі Спаського на Боголюбського. І це підтверджується тим самим російським реєстром. 

Новий номер паспорту, нова дата видачі, нове прізвище, але та сама дата народження і, головне, ідентичний ІНН.

Це доводить те, що, ймовірно, мова йде про одну й ту саму людину. 

Але й це ще не все. Подібні дані щодо вірогідної наявності російського паспорту підтверджуються й у людини з ідентичним ПІБ, як у дружини депутата – Марини Спаської.

“Харківський антикорупційний центр” звернувся до депутата з питанням: чи отримував він чи його дружина будь-коли російський паспорт.

“Я не знаю, что здесь комментировать. Я гражданин Украины. Если бы у меня было два паспорта, меня бы давно лишили украинского гражданства. А если бы у правоохранителей были ко мне вопросы, они бы их задали”, – відповів Спаський.

Депутатка Харківської міськради разом з батьком-ексдепутатом отримали паспорти РФ і допомагають грабувати окуповані території — ХАЦ

Андрій Спаський – юрист за освітою. В 2020 році був обраний депутатом Харківської міськради від ОПЗЖ. За часів Януковича Спаський був помічником нардепа Юлії Льовочкіної, яка обиралась від Партії регіонів. У 2019 році певний час очолював Харківську регіональну організацію партії “ОПЗЖ”. 

Після повномасштабного вторгнення Спаський публічно не висловлював думку стосовно російської агресії. У березні 2022 року заявив, що об’єднує діяльність з нардепом від ОПЗЖ Вадимом Столаром, а також висловив подяку нардепам Юрію Бойко та Сергію Льовочкіну. У травні Спаський вийшов з фракції ОПЗЖ та увійшов у нову групу “Відновлення України”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии