Депутатка Харківської міськради разом з батьком-ексдепутатом отримали паспорти РФ і допомагають грабувати окуповані території — ХАЦ

Харківський апеляційний суд відмовився арештувати майно у Харківському та Чугуєвському районах області, а також корпоративні права в українських фірмах ексдепутата Харківської облради Олександра Губіна, який має російський паспорт та активно веде бізнес в країні-агресорі. Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, посилаючись на ухвалу суду.

З документа такж стало відомо, що паспорт РФ має донька колишнього обранця, діюча депутатка Харківської міськради Анастасія Губіна.

За даними слідства, група підприємств ПП «Транс-Сервіс», (власник з 2 березня 2023 року Анастасія Губіна, до цього Олександр Губін, керівник – Андрій Бех), ТОВ «Престиж Авто Сіті», (власники – Ігор Аріх та Олександр Губін, керівник – Ігор Аріх), ПП «Схід Транс-Лідер», (власник та керівник – Ірина Губіна), ПП «ТМ-Віра» (власник – Дмитро Аріх та Ірина Губіна, керівник – Дмитро Аріх), які займаються міським та приміським пасажирським перевезенням в Харківській області, здійснюють свою господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором.

Ірина Губіна – дружина Олександра Губіна. Донька Анастасія Губіна в 2020 році обралася до Харківської міськради, від “Опозиційної платформи – За Життя”. До недавнього часу власником ПП «Транс-Сервіс» був сам Олександр Губін. Також він раніше був і керівником цієї фірми.

Ігор Аріх – це давній бізнес-партнер сім’ї Губіних, депутат Харківської міської ради, і вже декілька каденцій очільник комісії з питань транспорту, зв’язку та екології. Дмитро Аріх – брат Ігоря Аріха.

Як вказано в ухвалі суду, Олександр та Ірина Губіни виїхали до рф через тимчасово окуповані території на початку військової агресії, а Анастасія Губіна – за декілька годин до початку вторгнення. Крім того, як вказують слідчі, встановлено, що Олександр, Ірина та Анастасія Губіни у 2014 році отримали громадянство рф, які були видані окупаційними органами АР Крим.

Слідство встановило, що з моменту отримання паспортів рф сім’єю Губіних, вони придбали ряд підприємств на території рф і в тимчасово окупованому Криму та на даний час являються їх керівниками і засновниками. Наприклад, були придбані підприємства ТОВ «Престиж Авто Крим» та ТОВ «Югагроінвест», які здійснювали фінансову підтримку підготовки збройної агресії рф проти України. Станом на цей час транспортні засоби вищевказаних підприємств активно використовуються окупаційними військами для вивезення награбованої продукції з окупованих територій Запорізької та Херсонської областей до анексованого Криму.

В той же час харківські підприємства Губіних продовжують ведення своєї господарської діяльності. Усі рішення щодо повсякденної діяльності підприємств, укладання та підписання договорів, ведення бухгалтерського обліку приймаються виключно керівництвом та засновниками з російської федерації через довірених на Україні осіб. Прибуток від підприємницької діяльності пересилається на територію рф за допомогою міжнародних електронних гаманців. У подальшому, частина прибутку використовується у якості капіталовкладень в російські підприємства ТОВ «Престиж Авто Крим» та ТОВ «Югагроінвест».

Відповідно до матеріалів СБУ встановлено, що у період з 2019 року по лютий 2022 року Олександр Губін неодноразово перетинав кордон з рф, а також з тимчасово окупованою територією Криму. Неодноразово до рф їздили Ірина та Анастасія Губіни і чоловік Анастасії Губіної.

За версією слідства, факт виїзду родини Губіних на територію країни-агресора до початку повномасштабного вторгнення свідчить про їх інформованість та тісні зв`язки з представниками рф.

В ухвалі суду вказано, що Олександр Губін має у власності комплекс загальною площею 8642.8 кв.м. в селищі Васищеве Харківського району оціночною вартістю в 57,9 млн. грн., два житлових будинки в секлі Тернова Чугуївського району загальною оціночною вартістю в 3,64 млн. грн. та корпоративні права в ПП “Транс-Сервіс” та ТОВ “Престиж Авто Сіті” загальною вартістю на 12,51 млн. грн. На це майно та корпоративні права прокуратура просила накласти арешт для передачі їх Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, однак суд не підтримав це рішення.

В “ХАЦ” додали, що Ігор Аріх до сих пір разом з Іриною Губіною є співвласником ООО «Престиж Авто Крым», яке зареєстроване в окупованому Криму та працює за російським законодавством. Ця фірма була створена Аріхом в 2011 році, а в 2014 році, після окупації Криму, переоформлена за російським законодавством. Фірма займається торгівлею автомобілями. При цьому у своїх деклараціях депутат цю фірму не вказує. Лише за 2021 рік ця фірма сплатила до російського бюджету понад мільйон рублів податків. Раніше серед співвласників значився і сам Олександр Губін. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі