У Вовчанську затримали колаборантку, яка очолювала фейкове управління пенсійного фонду

Співробітники Служби безпеки викрили під час стабілізаційних заходів у деокупованому Вовчанську на Харківщині ще одну поплічницю російських загарбників. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, 65-річна місцева мешканка у липні минулого року добровільно зайняла посаду “и.о. начальника” в одному з незаконних органів окупаційної влади держави-агресора – “Отделении (Управлении) Пенсионного фонда Волчанского района Харьковской области”. Цей незаконний територіальний підрозділ входив до структури так званого “Управления Пенсионного фонда Харьковской области”, створеного за наказом гауляйтера окупаційної військово-цивільної адміністрації Харківської області.

На Харківщині викрили колаборантку, яка займалася проросійської агітацією

На цій посаді колаборантка організовувала збір та облік відомостей про осіб, яким видавалася матеріальна допомога від окупантів, організовувала видачу українським пенсіонерам довідок-замінників замість втрачених або відсутніх пенсійних посвідчень, здійснювала набір нових співробітників до цього незаконного органу. Про усі зібрані дані та проведену роботу зловмисниця звітувала до “военно-гражданской администрации” та до “Управления Пенсионного фонда” рашистів.

За даними СБУ, незаконно зібрані персональні дані мешканців Вовчанського району могли бути використані окупантами для нав’язування їм у подальшому російського громадянства, а також для підготовки та проведення псевдореферендуму про приєднання до країни-агресора.

Після деокупації району колаборантка залишилася у місті, сподіваючись уникнути покарання. Втім, оперативники СБУ викрили її та затримали.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии