У Закарпатському військкоматі харків’янин ледь не скоїв самогубство

Два дні тому мережею почав ширитися допис дівчини затриманного на Закарпатті харків’янина, яка заявил що її хлопця викрали з готелю у міста Виноградів у кайданах, і повезли в невідомому напрямку.

“Як я потім дізналася його відвезли до прикордонного пункту пропуску Вилок, і там почались звинувачення у намаганні перетину кордону (це було не так). У нього забрали телефон, документи та гроші, при проханні зателефонувати та надати адвоката був повний ігнор. І звичайно що лише коли він підпише документ, що він дійсно намагався це зробити, то йому дадуть зателефонувати”, – написала дівчина на своїй сторінці в Instagram.

За її словами, хлопця відвезли до ТЦК міста Іршава, ан наступного дня він опинився в реанімації міста Хуст. Дівчина стверджує, що її хлопця “принижували, били, виривали волосся та тягали по асфальту”.

“Людина була з документами після операції, у нього забрали його ліки. Та від безвихідності та болю людину довели до спроби самогубства, лише після цього його відвезли до лікарні”, – написала дівчина.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация от sukhanova 🇺🇦 (@su_hanna_)

У Закарпатському ОТЦК та СП стверджують, що Євгена Хабарова затримано 13 березня при спробі незаконного перетину державного кордону і направлено до Першого відділу Хустського РТЦК у місті Іршава для уточнення військово-облікових даних. Під час проведення ВЛК, громадянин повідомив, що не довіряє цій військово-лікарській комісії, і його перевели до РТЦК у м. Хуст для проведення ВЛК.

“У Хустському РТЦК громадянин Хабаров Є. В. поводив себе неадекватно. Між 3 год. 10 хв. та 3 год. 30 хв. 14.03.2024 р. громадянин вчинив спробу суїциду у вбиральні роти охорони Хустського РТЦК. Черговий роти помітив, що військовозобов’язаний Хабаров тривалий час не виходить з вбиральні, зайшов до туалету та помітив на підлозі Хабарова Є.В., який перебував без свідомості, а поруч нього були сліди крові. Хабарову Є.В. було надано невідкладну домедичну допомогу. На місце події було викликано медиків швидкої допомоги, які госпіталізували Хабарова Є. В. На обох передпліччях у нього були незначні подряпини, що могли свідчити про спробу суїциду. Медики зафіксували, що госпіталізований був в істеричному стані. Лікарі також констатували, що такий стан міг бути викликаний вживанням наркотичних препаратів або речовин. Згодом, у нижній білизні Хабарова Є. В. було виявлено пластину препарату “Гідазепам”, який використовують при невротичних, психопатичних астеніях. У пластині були відсутні 5 таблеток з 10″, – повідомили у Закарпатському ОТЦК.

У військкоматі заявляють, що жодної фізичної сили до хлопця не застосовували.

“Подряпини на обличчі військовозобов’язаного не свідчать про фізичну наругу над ним, ці рани Хабаров міг заподіяти собі сам з метою симуляції. Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не кидати тінь на співробітників ТЦК, які гідно виконують поставлені завдання”, – заявили у Закарпатському ОТЦК.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии