Учитель ліцею з Харківської області, який погодився стати “директором” при окупантах, отримав рік тюрми

Чугуївський міський суд Харківської області визнав винним у колабораційний діяльності вчителя математики та фізики Вільхуватського ліцею та призначив йому покарання у вигляді 1 року позбавлення волі із забороною займати керівні посади в органах влади та в закладах освіти протягом 12-ти років. Про це стало сказано у судовому вироку.

Як стало відомо Харківському антикорупційному центру, мова йде про Віктора Сорокіна. Під час окупації учитель математики та фізики на зборах колективу Вільхуватського ліцею 6 серпня 2022 року добровільно погодився очолити цей ліцей. Ставши так званим “директором”, він почав впроваджувати у навчання стандарти освіти рф.

Впроваджував навчання за російськими підручниками і стандартами РФ: директор ліцею на Харківщині отримав рік ув’язення

Сорокін з 30 березня 2023 року перебуває під вартою.

Із вироку стало відомо, що у серпні 2022 року “новий директор” організував вилучення з навчального процесу підручників “Українська мова”, “Історія України”, а також книжок з інших предметів, надрукованих українською мовою. Сорокін отримав від представника відділу освіти окупаційної адміністрації методичні рекомендації в електронному вигляді. Згідно з ними, у ліцеї у початковій, середній та старшій школі мали ввести такі предмети: “русский язык”, “литературное чтение”, “русский язык и литература”, “история россии”, “обществознание” та “литература”.

Також Сорокін надав вказівку педагогам вести навчання російською мовою. Навчання за стандартами рф тривало тиждень.

Сорокін у судовому засіданні свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии