Україна попереджає про загрозу теракту на Запорізькій АЕС з викидом радіації (Відео)

Сьогодні президент України, Володимир Зеленський, повідомив про серйозну загрозу терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій атомній електростанції. Під час свого виступу, глава держави зазначив, що отримані розвідувальні дані свідчать про підготовку росією цього небезпечного сценарію.

Зеленський відзначив, що радіація не знає державних кордонів і може становити загрозу для всього світу, залежно від напрямку вітру. У зв’язку з цим, Україна передала всю наявну інформацію своїм міжнародним партнерам, включаючи країни Європи, Америки, Китаю, Бразилії, Індії, арабського світу та Африки. Президент закликав міжнародні організації та усі країни світу діяти та прийняти необхідні заходи для запобігання подібним терактам на атомних станціях.

Зеленський наголосив, що жоден теракт на атомних електростанціях ніколи не повинен мати місце. Україна попереджає світ, і тепер важливо, щоб міжнародна спільнота діяла разом для запобігання цій загрозі. Попередження дано, тож настав час для рішучих кроків.

Україна, як країна з багатим досвідом у сфері ядерної енергетики, зосереджує увагу світу на потенційній небезпеці, яка може виникнути. Влада країни сподівається, що її заклик знайде відгук у всіх країнах, що мають спільну відповідальність за безпеку ядерних об’єктів.

Запорізька атомна електростанція є одним з ключових енергетичних об’єктів України, і безпека її роботи є пріоритетом для держави. Українські владні органи, разом з міжнародними партнерами, будуть приділяти максимальну увагу цьому питанню та забезпечувати найвищий рівень безпеки на атомних станціях країни.

Ситуація на Запорізькій АЕС потребує негайного реагування та спільних зусиль міжнародної спільноти. Тільки шляхом співробітництва та взаємодії ми зможемо забезпечити безпеку ядерних об’єктів та захистити світ від подібних загроз.

Комментарии