Українські та румунські правоохоронці перекрили канал контрабанди героїну з Близького Сходу до ЄС (Фото, Відео)

Українські та румунські правоохоронці спільно з Євроюстом та Європолом знешкодили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді героїну з Близького Сходу до країн ЄС.

За даними слідства, іноземні громадяни намагалися переправити 186 кг героїну з однієї з країн Центральної Азії транзитом через територію Румунії до України. Незаконний вантаж приховали у 16 тонах фініків імпортованих з Ірану. Надалі героїн планували переправляти для роздрібного збуту до країн ЄС.

У липні 2022 року правоохоронці Румунії звернулись до українських за допомогою для проведення контрольованої поставки героїну та встановлення всіх причетних до наркотрафіку.

Завдяки міжнародно-правовому співробітництву у вересні 2022 року в Одесі було затримано двох громадян Румунії – учасників транснаціонального наркоугруповання.

Наразі обвинувальний акт щодо них уже скеровано до суду. Їм інкриміновано контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів в особливо великому розмірі.

Наркоторговці налагодили схему незаконного ввезення і збуту метадону в Лозовій (Фото)

В рамках спільної роботи, українські слідчі та прокурори передали румунським колегам матеріали щодо інших осіб, причетних до цих злочинів. У жовтні 2023 року на підставі цих матеріалів правоохоронними органами Румунії затримано організаторів каналу контрабанди героїну.

За словами Генпрокурора Андрія Костіна, міжнародне співробітництво правоохоронних органів відіграє визначальну роль у боротьбі з організованою злочинністю.

«Масштабна операція румунської поліції вкотре це доводить. Знешкоджено злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді героїну з Близького Сходу до Західної Європи. Організаторів наркотрафіку затримали в Румунії значною мірою завдяки матеріалам, які надали Офіс Генпрокурора та СБУ. Операція проходила за підтримки Євроюсту та Європолу.» — повідомив Костін.

Комментарии