Українські військові відбили понад 15 атак росіян на Куп’янському напрямку

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Росіяни після перерви почали атакувати на Куп’янському напрямку

Крім того, за минулу добу ЗСУ знищили на Харківщині 23 одиниці броньованої техніки окупантів, серед яких вісім танків Т-72, вісім одиниць бойової броньованої техніки, серед яких чотири БМП-1, дві БМП-2 та дві МТЛБ. Про це в кфірі національного телемарафону розповів керівник пресслужби Східного угрупування військ Ілля Євлаш.

За його словами, оскільки на цьому напрямку ворог в основному працює з мінометів, особлива увага приділяється знищенню саме мінометних розрахунків.

“За вчорашній день було нанесено вогньове ураження по одному 82-міліметровому та одному 120-міліметровому міномету. Зараз ворог постійно працює здебільшого саме з цієї зброї. Більше 300 разів він за вчорашню добу завдав ударів саме з мінометів”, – сказав Ілля Євлаш.

Крім цього, на Східному фронті 25-та бригада збила гелікоптер Мі-8 разом із особовим складом ворога. Ще бійці Сил оборони ліквідували станцію РЕБ “Поле”.

Речник Східного угрупування військ додав, що техніки та артилерійських систем у противника залишається багато. Крім цього, на лінії фронту окупанти переважають Сили оборони України в авіації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии