Управління комунального майна та приватизації Харківської мерії витратить мільйон гривень на адвокатів

Управління комунального майна та приватизації Харківської міськради 22 вересня уклало договір на мільйон гривень з адвокатським бюро “Антона Новакова” щодо надання послуг з адвокатської діяльності. Про це стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, проінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Планується, що за цю суму буде надано 600 годин послуг правничої допомоги. Вартість однієї години – 1675 грн, договір діятиме до кінця року. Якщо працюватиме однин адвокат, то управління уклало угоду щодо надання послуг з правничої допомоги в режимі 5 днів на тиждень, 8 годин на день до кінця 2023 року. Тобто робота адвоката/юриста на постійній основі. 

Адвокатське бюро “Антона Новакова” цього року вже уклало 9 договорів на 1,5 млн грн щодо послуг юридичного консультування, адвокатської діяльності з різними комунальними підприємствами, підпорядкованими Харківській міськраді. Новаков станом на травень 2023 року був зазначений як представник адвокатського об’єднання «Шкребець і партнери». За даними ХАЦ, це об’єднання протягом останніх років отримало мільйони гривень за юридичні та адвокатські послуги від різних підрозділів та КП, які підпорядковуються міськраді.

Чиновниця Харківської мерії та ексректор “ХАІ”: стало відомо, кому оголосили підозри у привласненні бюджетних коштів

“Варто зауважити, що в управління комунального майна та приватизації зазвичай спільні судові процеси, де співвідповідачем також виступає Харківська міськрада. Тому й управління, і міськраду представляють у цих процесах робітники Юридичного департаменту мерії. У процесах, де управління є одноосібним відповідачем/позивачем, його інтереси теж представляє працівник юридичного департаменту міськради. Отже, не дуже зрозуміло, навіщо саме зараз знадобилось укладати договір на мільйон гривень на правничі послуги”, – зазначили у ХАЦ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии