В Інституті судових експертиз ім. Бокаріуса в Харкові після корупційного скандалу змінили керівника

В.о. директора Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. Проф. М. С. Бокаріуса» в Харкові призначили Сергія Тюлєнєва. Про це повідомили в Міністерстві юстиції.

Новопризначений керівник зявив, що заклад змінить підхід до підготовки експертних висновків та економічних розрахунків їх вартості.

«Перш за все, зміни в роботі Інституту мають відчути громадяни — замовники наших послуг. На всіх рівнях та в усіх лабораторіях необхідно негайно розглядати та випускати готові експертні висновки і ввести прозорі економічні розрахунки експертогодин. В найкоротший термін повідомляти керівництво про будь-які випадки безпідставної затримки із наданням висновку», — заявив Сергій Тюлєнєв колективу Інституту під час офіційного представлення.

Новий керівник також пообіцяв, що за його керівництва науковий центр позбудеться негативних практик, які містили корупційні ризики: поповнення «спецрахунків» та вимагання з замовників послуг внесків до благодійних фондів.

«Ці практики, які іноді підштовхували експертів до неправомірних дій, ліквідовуються», — сказав Сергій Тюлєнєв.

У Харкові військовий комісар брав хабарі за оформлення непридатності для призовників

Про нового керівника Тюлєнєва Сергія Анатолійовича відомо, що він 1976 року народження, кандидат економічних наук та має три вищі освіти: військову, економічну та юридичну. З 1997 року офіцер Військово-морських Сил України. У 2014 році разом із сім’єю залишив територію тимчасово окупованого Криму. Працював на керівних посадах в центральних органах виконавчої влади, з 2017 року — у складі Міністерства юстиції України: Директор Генеральної дирекції Державної кримінально-виконавчої служби України, директор Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України. З 29 червня 2023 року — в. о. Директора Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса».

Як писав Newsroom, Міністерство юстиції припинило контракт з Олександром Клюєвим, який очолював Інститут ім. Бокаріуса з 2016 року. За даними джерел у правоохоронних органах, Клюєва було звільнено після відкриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 Кримільного кодекса України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб). Мова йде про можливе розкрадання бюджетних коштів під час проведення будівництва та виготовлення проектно-кошторисної документації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии