У Харкові військовий комісар брав хабарі за оформлення непридатності для призовників

За даними слідства, підполковник організував злочинну групу з метою одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення головою медичної комісії, який визначав ступінь придатності призовників до військової служби. Посадовець вимагав та одержав від громадянина 25 000 грн неправомірної вигоди. За ці кошти він обіцяв йому довідку військово-лікарської комісії, згідно якої чоловік потребував лікування протягом двох місяців.

8 000 доларів за непридатність: у Києві викрили схему незаконного зняття чоловіків з військового обліку

Як повідомили в Офісі генпрокурора, правоохоронці викрили підозрюваних під час одержання коштів та надання громадянину довідки ВЛК. Начальник РТЦК та СП почав переховуватися від органу досудового розслідування, проте його місцезнаходження було оперативно встановлено.

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем тимчасового проживання військкома та вручили йому клопотання про відсторонення від займаної посади.

Начальнику одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, офіцеру відділу обліку і бронювання, а також цивільній особі повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі