В Ізюмі відремонтують будівлю для потреб чиновників із значними переплатами — ХАЦ

Комунальне підприємство “Благоустрій міста Ізюма” планує укласти угоду з ТОВ “Слобожанська будівельна компанія “Саргон” про підготовку приміщення під адмінбудівлю. Вартість робіт майже 70 мільйонів гривень, а ціни у кошторисі завищені в рази. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі, посилпючись на дані моніторингу системи “Prozorro”.

Мова йде про проведення робіт у приміщеннях за адресою вулиця Князя Острозького, 104 (колишня Ентузіастів). Раніше за цією адресою знаходились приміщення обласного туберкульозного диспансера.

На торги прийшов лише один учасник, який не зменшував ціну і запропонував виконати роботи за 69,9 млн грн. При цьому ціни у кошторисі на матеріали та обладнання є суттєво завищеними. Наприклад, два котла МІТ-200P Мarten планують купити майже по 900 000 гривень за кожний. На сайті виробника такий котел коштує 400 000 гривень.

Труби для теплопостачання в поліетиленовій оболонці ДУ 108 планують купувати майже по 4000 гривень за метр, хоча в маркетах такі труби продають по 2000-2500 гривень за метр.

Самовирівнювальна суміш Baumit Duo у кошторисі зазначена по 40 гривень за кілограм, хоча у харківських будівельних маркетах можна знайти таку саму по 15-20 гривень за кілограм.

Рекуператори для вентиляційної системи будуть купувати майже вдвічі дорожче. Так, в кошторисі вказали придбання 75 комплектів рекуператорів Prana 150 М2023. Такі рекуператори купуватимуть по 20 825 гривень за одиницю. На сайті виробника аналогічний коштує 12 732 гривні. За даними ХАЦ, лише на цій позиції переплата може скласти понад 600 000 гривень.

ПВХ-мембрана Mapeplan М15 1,5 мм у будівельних магазинах коштує близько 400 гривень за квадратний метр, а ось у кошторисі зазначені ціна 758 гривень за квадратний метр.

Віконні блоки планують купувати по 8000 гривень за квадратний метр. Для порівняння, улітку це ж комунальне підприємство купувало енергозберігаючі вікна в 2,5 рази дешевше. Таким чином, переплата на віконних блоках може скласти близько 2,5 млн грн.

Уже не вперше ХАЦ пише про компанію “Саргон”. Ця фірма стала підрядником на ремонті Старосалтівського ліцею, де також у кошторисі були шалені переплати. Директором фірми є Олександр Шамарін, засновником Ігор Купровський.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии