В Ізюмі затримали власницю салону краси, яка випитувала у клієнтів інформацію про позиції ЗСУ та передавала ворогу

Зловмисниця збирала для фсб розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони в районі деокупованого Ізюма. Найбільше ворога цікавили наявність та періодичність руху військових ешелонів з бронетехнікою та важкою артилерією ЗСУ у напрямку передової. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, інформаторкою російських загарбників виявилася власниця місцевого салону краси. Для збору розвідданих фігурантка «втемну» використовувала своїх клієнтів, у яких випитувала «потрібні» відомості під час надання косметологічних послуг та побутових розмов.

Суд оголосив вирок харків’янину, який навів росіян на позиції ППО у місті

Отриману інформацію вона передавала до фсб через «зв’язкову» з країни-агресора. Нею виявилась її знайома, яка після захоплення району пішла на співпрацю з окупантами і обійняла посаду у незаконних органах влади, створених на тимчасово захопленій території. Після звільнення міста колаборантка втекла до Бєлгорода, звідки дистанційно залучила свою подругу до співробітництва на користь російської спецслужби.

Раніше слідчі Служби безпеки повідомили «зв’язковій» з фсб про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі співробітники СБУ затримали інформаторку агресора та повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування підрозділів ЗСУ).

Затримана перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Намагався стати десантником ЗСУ, щоб «зливати» позиції на передовій: на Київщині затримали російського «крота»

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии