В Одесі двоє чоловіків видавали себе за співробітників СБУ і вимагали гроші у військовозобов’язаних

Правоохоронці встановили, що двоє жителів Одещини, один з яких судимий за крадіжки та незаконне заволодіння транспортним засобом, знаходили чоловіків, які за віком підлягають мобілізації, і, використовуючи підроблені документи співробітників СБУ, погрожували насильством та вимагали гроші у якості відкупу від мобілізації. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

У ході слідчо-розшукових заходів було задокументовано вимагання фігурантами 20 тисяч доларів в одного із потерпілих. Правопорушників затримали безпосередньо на місці події. 

У Харкові викрили “посередника”, який вимагав $5000 за вплив на співробітників військкомату

Під час затримання у них вилучили підроблені посвідчення співробітників спецслужби, амуніцію з її емблемами, мобільні телефони, 4900 доларів та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України: вимагання передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до д12 років з конфіскацією майна.

Підозрювані поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Поліцейські клопочуть про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии