Верховний суд відмовив Харківській міськраді щодо перейменування проспекту на Маршала Жукова

Верховнй суд України ухвалив рішення про відмову у задоволені касаційної скарги Харківської міськради про друге перейменування проспекту Петра Григоренка на Маршала Жукова. Про це повідомив адвокат Андрій Коломійцев.

У Харкові “заховали” мурал із зображенням маршала Жукова

За його словами, позов подавала партія ВО “Свобода”: вона оскаржувала всі три спроби міськради повернути проспекту назву на честь кровавого маршала.

“Таким чином позов ВО “Свобода” пройшов всі три інстанції, в кожній політична партія отримала перемогу, а рішення оскарженню не підлягає”, – повідомив адвокат.

Попередні інстанції визнали рішення Харківської міськради про перейменування проспекта на честь Жукова протиправними та нечинними.

Нагадаємо, у 2016 році тодішній голова ХОДА Ігор Райнін підписав розпорядження про перейменування 62 об’єктів топоніміки. У цей список увійшли чотири райони (Жовтневий, Фрунзенський, Комінтернівський і Ленінський), а також 52 вулиці (в тому числі проспект Маршала Жукова), п’ять станцій метро і парк. Мерія неодноразово оскаржувала рішення про декомунізацію проспекту. Суди тривали кілька років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии