Харківська міська рада хоче повернути проспекту Петра Григоренка ім’я маршала Жукова

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі мерії. Харківська міська рада оскаржить рішення суду, який скасував перейменування проспекту Петра Григоренка у маршала Жукова. Відповідне засідання відбулося 10 червня в Харківському адміністративному окружному суді.

На честь Кернеса в Харкові хочуть перейменувати проспект і встановити пам’ятник

На думку мерії, суд допустив грубе порушення норм процесуального права.

“Зокрема, суд необґрунтовано відмовив у всіх заявах і клопотаннях міськради. Йдеться про направлення судового доручення, про призначення військової експертизи, про перенесення розгляду справи у зв’язку з проведенням експертного дослідження, про виклик експерта”, – йдеться в повідомленні мерії.

У центрі Харкова перейменували сквер

Також в пресслужбі міської ради відзначили, що справу розглядали без їх представників, які були відсутні з об’єктивних причин.

“Це порушує гарантоване державою право територіальної громади на судовий захист прав місцевого самоврядування та процесуальні права, передбачені Кодексом адміністративного судочинства України”, – заявили в мерії, зазначивши, що міська рада має намір оскаржити дане рішення в апеляційній інстанції.

Нагадаємо, раніше Дергачівський районний суд Харківської області виніс вирок чоловікові, який влаштував погром у сільраді через перейменування в’їзду, де він проживає. Житель села Безруки спробував ногами вибити двері, а потім зірвав зі стін і розбив 31 фоторамку. Під час розгляду підсудний не визнав своєї провини. За словами чоловіка, раніше він неодноразово писав запити в різні інстанції у зв’язку з тим, що нібито члени сім’ї, в честь якої назвали в’їзд, в роки Другої світової війни воювали на боці фашистських загарбників.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі