Виїхав за кордон під виглядом лікування батька: у нардепа Дубінського проводять обшуки

СБУ спільно з ДБР проводять обшуки у ще одного народного депутата України, перевіряючи обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану. За даними слідства, народний обранець поїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря.

Керівник “Київміськбуду” виїхав за кордон з довідкою про інвалідність і підкорив Еверест (Відео)

Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення.

Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
▪️ ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за попередньою змовою групою осіб).

Санкція статей передбачає покарання до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Розслідування проводять за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

За даними ЗМІ, мова йде про Олександра Дубінського, якого виключили з фракції Слуга народу через американські санкції.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии