Власнику «Заводу Фрунзе» в Харкові висунули підозру у колабораціонізмі — ЗМІ

Директору та засновнику російського «ООО «Завод имени Фрунзе «ТД», яке є акціонером ПАТ «Завод Фрунзе» у Харкові, оголосили підозру у колабораційній діяльності ( ч. 4 ст. 111-1 КК). Про це повідомило 368.media.

За даними слідства, Олександр Романенко, будучи директором та засновником підприємства у Бєлгороді, з метою отримання прибутку налагодив функціонування власного підприємства на території рф. Перебуваючи у Харкові з початку повномасштабного вторгнення рф, він продовжував керувати своїм бізнесом в росії. Для цього він використовував офісне приміщення ПАТ «Завод Фрунзе» у Харкові, електронні засоби зв’язку та електронну пошту.

Фабрика Філіп Морріс переїжджає з Харкова до Львівської області

Підозрюваний продовжив здійснювати господарську діяльність у взаємодії з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території АР Крим. Він сплачував податки до бюджету рф.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Цікаво, що директором харківської філії є депутат міськради Олександр Василенко. У 2020 році його обрано депутатом від політичної партії «Блок Кернеса – Успішний Харків!». Василенко – член постійної комісії Харківської міської ради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии