Впроваджувала стандарти освіти рф і вилучала українську літературу як “нацистську”: на Харківщині арештували пенсіонерку-колаборантку

Під час окупації Куп’янського району 62-річна колишня вчителька музики зраділа захопленню власного села Великі Хутори та пішла працювати на окупантів. За лояльність окупанти дали їй посаду директора місцевої гімназії. Про це повідомив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болінов.

Колаборантка вилучала українську літературу як “нацистську” та змушувала навчати дітей за російськими програмами. Все літо 2022-го “директорка” готувалася до нового навчального року вже за ворожими стандартами, агітувала батьків та інструктувала вчителів, проводила інвентаризацію майна та пропонувала випускникам атестати російського зразка.

В Ізюмі викрили колаборантку, яка стала керівницею “роспошти” під час окупації

Також жінка організувала святкування 1 вересня 2022 року у Шевченківській сільраді Куп’янського району

“Директорку” вже затримали. Їй оголосили підозру в колабораційний діяльності. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии