Вручили підозру двом особам, які самовільно огородили парканом ділянку і перекрили доступ до берега на Журавлівці

Правоохоронці у Харкові повідомили про підозру двом особам за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, по вулиці Лазківка-Лужок у Харкові розташовані земельні ділянки, які на праві приватної власності належать 36-річній жінці та її 60-річному батьку. На частині земель розташований житловий будинок, який належить підозрюваним, інша частина відноситься до земель сільськогосподарського призначення.

Міськрада віддала в оренду ділянку узбережжя річки Харків для будівництва нового ЖК

Батько і донька вирішили «збільшити» територію та, не маючи правових підстав, побудували з обох боків паркан у межах прибереженої захисної смуги річки Харків, самовільно зайнявши таким чином прилеглу земельну ділянку. Дії підозрюваних унеможливлюють вільний доступ інших осіб до берега річки, що суперечить вимогам законодавства. Крім того, прибережна захисна смуга відноситься до земель водного фонду й не може перебувати у приватній власності.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, самовільним зайняттям земельної ділянки завдана шкода на суму майже 200 тис. гривень її законному власнику – Харківській міській територіальній громаді.

Раніше прокуратура подала до суду позов про знесення цього самовільно збудованого паркану.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии