Встановили ще одного колаборанта з “лнр”, який приїхав на Харківщину служити рашистам

Зловмисником виявився 38-річний житель окупованої частини Луганщини, який працював на підприємствах паливно-енергетичного комплексу терористичної організації «лнр». Після захоплення російськими військами частини Харківської області фігурант вирішив вислужитися перед рашистами. Окупанти призначили його на фейкову посаду «и.о. заместителя начальника Управления топлива, энергетики и угольной промышленности» у незаконно створеній ворогом «Військово-цивільній адміністрації Харківської області», яка розміщувалась в окупованому Куп’янську.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області, на цій посаді колаборнт-гастролер переналаштовував енергогосподарства окупованої частини Харківщини для потреб російських загарбників. Він здійснював контроль витрат паливно-енергетичних ресурсів структурами окупаційної влади, керував роботою захоплених підприємств паливно-енергетичної сфери і погоджував звіти про результати їх діяльності. Також зловмисник розподіляв протиправні обов’язки між співробітниками «управління», організовував виплату зарплати своїм підлеглим у російських рублях та виконував інші організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські функції в інтересах окупантів.

СБУ викрила колаборанта з “лнр”, який приїхав працювати на росіян у Харківську область

Напередодні деокупації колаборант втік з Куп’янська разом з російськими військами і наразі переховується на непідконтрольній території України. Зловмиснику заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльністі. Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до кримінальної відповідальності.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии