Всупереч рішенню суду: Харківська облрада вдруге хоче присвоїти звання Почесного громадянина області ексрегіоналу Каратуманову

Серед претендентів, яким облрада планує присвоїти звання “Почесний громадянин Харківської області”, знову опинився депутат від ”Блока Кернеса”, колишній член Партії регіонів та фракції “Опозиційний блок” Олег Каратуманов, якого минулого року суд позбавив цього звання. Депутат облради Альберт Кононенко, який оскаржив присвоєння звання Каратуманову в суді, заявив, що цього разу облрада порушує закон та використовує фальсифіковані документи.

“Згідно Положення про Почесних громадян Харківської області максимальна щорічна кількість осіб, яким може бути присвоєне звання, п’ять. З урахуванням військового положення обласна рада збільшила кількість до семи. На найближчій сесії планують розглянути питання про присвоєння звання восьми кандидатам, що є грубим порушенням положення, регламенту облради та норм чинного законодавства. Рішення про присвоєння Каратуманову цього звання вже було визнане протиправним та скасоване Закарпатським адміністративним судом. Крім того, в засіданнях сесії, які проходять в онлайн-режимі, облрада може розглядати лише винятковий перелік питань. Питання про присвоєння почесного звання не входить до цього переліку та не може бути винесене на розгляд сесії в режимі відеоконференції. Про це також сказано в рішенні суду”, – пояснив Альберт Кононенко Newsroom.

За його словами, клопотання, на основі якого хочуть присвоїти звання Каратуманову, виявилося сфальсифікованим: його начебто подала заступник голови благодійного фонду “Дитятко” Ірина Сеніна, однак вона не займає цю посаду, а є головним бухгалтером одного з комунальних підприємств. Більше того, жінка виїхала у березні 2022 року з України та запевняє, що ніяких документів про присвоєння звання Каратуманову не подавала, а її підпис було сфальсифіковано.

“Також сфальсифіковано документи Красноградської міської ради, яка начебто висунула кандидатуру Каратуманова на присвоєння звання. Однак у міськраді відповіли, що такого рішення не приймали, – розповів депутат.

“Ніяких законних підстав виносити питання про присвоєння звання Каратуманову повторно немає. Однак голова облради, керуючись особистими мотивами, виносить це питання на засідання вдруге, всупереч регламенту та рішенню суду. Каратуманов є засновником регіональної організації партії “Опозиційний блок”, забороненої в Україні Верховним судом. Він 15 років був членом антиукраїнських партій”, – додав Альберт Кононенко.

Засідання сесії облради, на якому розглядатимуть присвоєння звання Каратуманову та іншим семи претендентам, заплановане на 20 лютого.

Олег Каратуманов обрався до Харківської облради у 2020 році від Блоку Кернеса “Успішний Харків”, до цього двічі обирався від Партії регіонів та “Оппоблоку”. У 2002 році був обраний депутатом Верховної Ради IV скликання від “За ЄдУ”, у 2006-му не пройшов до ВР.

У 2008 році 17-річний син Каратуманова на смерть збив 19-річного студента Івана Гаражу і втік з місця аварії. Невдовзі його автівку з розбитим лобовим склом зупинили в кілометрі від місця ДТП. У липні 2009 року прокуратура Харківської області закрила справу за відсутністю складу злочину.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии