З міжнародної скороченої телеверсії “Оскар” вирізали перемогу “20 днів у Маріуполі”

У скороченій міжнародній телеверсії 96-ї церемонії вручення нагород премії “Оскар” організатори вирізали номінацію “Найкращий повнометражний документальний фільм”, у якій перемогу здобула документальна стрічка українського режисера Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”. Про це повідомило “Суспільне“.

На телеканалі “Суспільне Культура” був запланований показ міжнародної скороченої версії, однак після отримання матеріалів для трансляції від організаторів телевізійники виявили, що нагородження українських документалістів відсутнє.

Команда “Суспільного” висловила своє обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited та, замість скороченої версії, для українських глядачів вирішила показати повну версію церемонії нагородження, що була в прямому ефірі в ніч з 10 на 11 березня.

“Наша команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію “Найкращий повнометражний документальний фільм”, де справедливу нагороду здобула стрічка “20 днів у Маріуполі”. Потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом — тим прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії “Оскар”. Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту”, — заявив виконавчий продюсер телеканалу “Суспільне Культура” Лук’ян Галкін.

У команії Disney Entertainment повідомили, що окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. При цьому вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь — упродовж процесу планування декілька тижнів тому. Таку відповідь у Disney Entertainment надали на запит української служби “Голосу Америки“.

“Втім, зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі “20 днів у Маріуполі”, до скороченої версії включено”, — заявили в Disney Entertainment.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии