З-під шкіри мешканки Харківської області дістали 11-сантиметрового паразита

У червні в Богодухівському районі було зареєстровано перший випадок дирофіляріозу у 60-річної жінки. Про це повідомили в Обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Хвора звернулася за медичною допомогою до закладу охорони здоров’я зі скаргами на наявність в області лівої надключичної ділянки рухомого безболісного утворення щільної консистенції розміром до 1 см у діаметрі. В цей же день хворій, після ультразвукового дослідження, проведено оперативне втручання та видалено капсулу з гельмінтом. Його дослідили в бактеріологічній лабораторії та визначили як дирофілярію розміром 11 см.

Головний санлікар підтвердив: холери на підтоплених територіях немає

В осередку, за місцем проживання хворої, проведено епідеміологічне та ентомологічне обстеження та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів.

Дирофіляріоз – трансмісивне паразитарне захворювання, яке передається через укуси кровосисних комах, здебільшого комарів. Зараження дирофіляріозом відбувається у період активного нападу комах (травень-жовтень місяці), під час укусу яких в організм людини потрапляють личинки паразита, які повільно ростуть. У зв’язку з цим клінічні прояви хвороби можуть проявлятися у будь – який період року.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии