З початку повномасштабної війни з бюджету Харкова витратили близько 10 мільйонів гривень на тренінги, фестивалі та сувеніри

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради уклало договорів на 6,6 млн грн щодо проведення семінарів, тренінгів, навчальних програм, шкіл та впровадження інноваційних проєктів. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі, посилаючись на дані з системи публічних закупівель “ProZorro”.

Зокрема, 394 тис. грн. було виділено на організацію та проведення танцювального фестивалю “Незламний DANCE”. Він відбувся 18 червня під назвою “All Stars Birthday Party” та був присвячений 17-річчю заснування цієї танцювальної школи та місту Харкову. На цій події засновник школи, Олександр Секірін, вручив подяки керівництву Департаменту у справах сімʼї, молоді та спорту та Управлінню інноваційного розвитку та іміджевих проєктів за вагомий внесок у розвиток танцювальної культури та підтримку українців на шляху до перемоги, мотивацію та незламність.

Привертає увагу, що з цією ж школою танців підписали договір на 198 тис. грн. щодо організації та проведення навчальної програми для підприємців із креативних індустрій “Бізнес в умовах воєнного стану”. Як вказано на Instagram-сторінці Управління, ця програма розрахована на підприємців креативних індустрій Харкова і власників студій дизайну, архітектури та художнього мистецтва, танцювальних шкіл, музикальних та вокальних студій, шкіл вивчення іноземних мов, центрів розвитку дітей, шкіл акторської майстерності.

З початку повномасштабної війни Харківська ОВА витратила більше 8 мільйонів на піар та маркетинг

464 тис. грн. виділили ФОП Виноградов Володимир Борисович на впровадження та супровід інноваційних проєктів щодо роботи з графікою та зображенням в проекті NFT. 60 тис. грн. – поставка товарів для нагородження учасників навчальної програми “Менеджмент та підприємництво у NFT”. При цьому договір на 103 тис. грн. щодо проведення та організацію самої програми – розірвали.

У 656,6 тис. грн. коштувало проведення Школи соціального проектування та грантрайтингу «Open grant school», а також поглибленого курсу з управління проектами для випускників школи грантрайтингу «Open grant academy». Для випускників школи грантрайтингу закупили 30 світшотів по 1250 грн. за шт.

320,5 тис. грн. виділили на проведення Школи волонтерів «Open Volunteer School», в рамках якої для нагородження учасників закупили 40 PowerBank по 1600 грн.

196 тис. грн. – проведення навчальної програми “Фінансова грамотність в умовах воєнного та післявоєнного стану”.

189 тис. грн. – проведення навчальної програми “Базові навички у сфері IT” («IT basic skills»).

148 тис. грн. – створення та супровід інтернет-ресурсу Харківської міської ради з питань іміджевої, інноваційної та інвестиційної діяльності «Create Kharkiv».

Серія тренінгів для представників територіальної оборони обійшлась в 369 тис. грн. Серед витрат були кепки по 850 грн. та ліхтарики по 1260 грн. за шт.

Харківська міськрада витратить 2,2 млн гривень на піар в онлайн-ЗМІ: переможці тендерів

Також в минулому році на 2,6 млн. грн. було укладено договорів на розробку програмного забезпечення для БПЛА. Зокрема, гроші заплатили за надання послуг у сфері інформатизації щодо розробки автоматизованих систем управління польотами БПЛА, забезпечення для наземних засобів забезпечення польотів та випробувань авіаційної техніки БПЛА, розробки пакетів програмного забезпечення для роботи з графікою та зображеннями тощо.

Договори уклали з ФОВ Зайцев Віталій Єгорійович. Угоди в системі публічних закупівель “ProZorro” не опубліковані.

Також із цим підприємцем уклали договір на 299 тис. грн. щодо послуг з організації та проведення презентації – виставки проєктів представників харківського стартап руху потенційним інвесторам «Startup demo day». Всі угоди були укладені без процедури проведення відкритих торгів.

Віталій Зайцев є директором ТОВ “Харківський технологічний університет “Шаг”. За інформацією ЗМІ, ще минулого року “Комп’ютерна академія “Шаг” працювала на території РФ.

Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міськради вже багато років очолює Вікторія Грецька-Миргородська. У серпні 2022 року вона отримала від заступника Комадувача угрупування військ «Харків» нагороду «За оборону міста-Героя Харків».

Ще близько 3 млн грн на проведення спортивних заходів, змагань, навчальних програм витратив безпосередньо Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради. Його директором є Олександр Власенко, колишній охоронець покійного Геннадія Кернеса, а потім і мера Ігоря Терехова.

Перший договір після повномасштабного російського вторгнення в Україну Департамент уклав в жовтні 2022 року щодо придбання нагород.

Наприкінці минулого року, окрім придбання планшетних комп’ютерів на 1,5 млн. грн. і закупівель брендованої, сувенірної продукції, рюкзаків, рамок, нагород, на 144,8 тис. грн. уклали договір щодо проведення Фестивалю брейкданс культури “Битва Харкова” та на 111 тис. грн. щодо проведення Гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”.

Також виділив 340 тис. грн. на проведення навчальних курсів для спортивних організацій, федерацій та асоціацій «Kharkiv Sport Academy» спортивний маркетинг, спортивний менеджмент, 215 тис. грн. – спортивних тренувань «Тренуйся з нами!», 127,3 тис. грн. – на проведення Харківських кіберспорт ліг та ін.

Департамент закупив кепки по 800 грн за шт, світшоти – по 1500 грн, а також блокноти по 650 грн. за шт.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии