За підтримки GIZ Харкову передали автодрабину на базі Volvo FM 500 (Відео)

Нещодавно автопарк харківського гарнізону Державної служби з надзвичайних ситуацій поповнився новою автодрабиною на базі Volvo FM 500. Ця техніка дозволяє гасити пожежі та евакуювати постраждалих з висоти до 45 метрів.

У зв’язку з тим, що Харків є містом-мільйонником, виникла гостра потреба у нових автодрабинах та підйомниках, які замінять застаріле обладнання та забезпечать не лише більш ефективну боротьбу з пожежами та надання допомоги при обстрілах, а й безпеку особового складу.

Вогнеборці під час гасіння пожежі у Харкові врятували 3 людей та котика (Фото)

На щастя, українські рятувальники мають надійних партнерів. Один з них — німецький пожежник Нільс Таль. Працюючи поряд із харківськими пожежниками та розуміючи їхню потребу, він допоміг доставити до одного з підрозділів міста гідрорятувальну платформу Rosenbauer B45 за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

“Аерорятувальна платформа є важливою частиною обладнання для порятунку людей з великих висот в умовах поточної воєнної ситуації через дуже високі житлові будинки в багатьох містах України. Одну з таких ми передали у Харків. Там українські пожежники пройдуть навчання і вже далі зможуть передати свій досвід роботи на такій техніці колегам з інших регіонів”, — підкреслив Нільс Таль.

Комментарии