За півтора місяці поліція не оголосила підозру зловмисникам, що напали на держслужбовця

Розслідування факту нападу на виконуючого обов’язки першого заступника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Дмитра Волошка фактично не проводиться через бездіяльність працівників Нацполіції. Так вважають колеги постраждалого держслужбовця. Розслідування триває вже понад півтора місяці, але навіть попри наявність достатніх доказів для встановлення та затримання винних осіб, органами Національної Поліції не пред’явлено винним у нападі на Дмитра Волошка обґрунтованої підозри та не направлено обвинувального акту для розгляду по суті до суду.

В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області переконані: напад на Дмитра Волошка – це результат принципової позиції держслужбовця, яку він демонстрував під час перевірок лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи, які знаходяться на агропродовольчих ринках міста та області. Дмитро Григорович неодноразово виявляв серйозні порушення, складав відповідні постанови, за його безпосередньої участі до Держбюджету надійшло сотні тисяч гривень.

Саме після серії чергових принципових перевірок, які виявили численні порушення, 22 лютого 2021 року на Дмитра Волошка було скоєно напад. Держслужбовець опинився в лікарні з травмами середньої тяжкості на декілька тижнів. Злочинці припустилися багатьох помилок, внаслідок чого залишилося чимало доказів їх провини, по яким можна легко встановити нападників.

За фактом нападу та заподіяння тілесних ушкоджень на виконуючого обов’язків першого заступника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, досудове розслідування здійснюється Харківським районним управлінням поліції №3 Головного управління національної поліції в Харківській області, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Дергачівською окружною прокуратурою. Та на цьому розслідування фактично спинилося. Особи, які вчинили кримінальне правопорушення продовжують вільно пересуватись по місту, що створює потенційну небезпеку для життя та здоров’я громадян, а причина цьому – бездіяльність працівників органів внутрішніх справ.

Колеги Дмитра Волошка переконані: тиск на працівників Нацполіції здійснюють чиновники органів місцевого самоврядування, до сферу впливу яких, фактично, належать ринки, що перевірялися.
Затягування досудового розслідування призвело до надходження у квітні 2021 року Дмитру Волошку нових погроз життю та здороваю, які бандити, відчуваючи безкарність, висувають йому, не ховаючись телефоном.

Лише застосовуючи всі методи правового впливу, є надія, що справа Дмитра Волошка не залишиться без доведення розслідування до фіналу – направлення винних осіб до суду. Правоохоронцям та їх керівництву варто замислитися: як вдасться виправдатися за бездіяльність, за відсутність просування в розслідуванні? Поки колеги не бачать спроб ані розслідувати резонансну справу Дмитра Волошка, ані забезпечити йому захист: погрози на адресу постраждалого продовжують надходити.

Комментарии