Засуджено «політексперта» з Житомира, який працював на кремлівські «змі» у Криму

Служба безпеки України надала вичерпну доказову базу для засудження 51-річного жителя Житомира, який працював на підсанкційне інтернет-видання «Політнавігатор», що базується у тимчасово окупованому Криму, до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Зловмисник діяв під псевдонімом Ігор Петров та готував публікації, де виправдовував збройну агресію рф та «відбілював» злочини окупантів.

Під час боїв за Київ він робив фейкові дописи про хід бойових дій на користь російських загарбників. Також у замовних статтях він намагався штучно дискредитувати вище військово-політичне керівництво України та нав’язати кремлівську «риторику» про війну в Україні.

Улітку 2022 року співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його у Вінниці, де під час обшуків вилучили комп’ютер та мобільні телефони, які використовувались для підготовки фейкових публікацій та комунікації засудженого зі своїм кримським керівником.

Оголосили підозру подружжю колаборантів, які стали «зірками» проросійських пабліків

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

У квітні цього року за аналогічними статтями Кримінального кодексу України заочну підозру отримав головний редактор «Політнавігатора», що переховується у Криму.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Комментарии