Оголосили підозру подружжю колаборантів, які стали «зірками» проросійських пабліків

На Харківщині виявлено чергових колаборантів — 44-річний чоловік та 43-річна жінка з селища Козача Лопань. Коли в перший день повномасштабного вторгнення російські військові захопили населений пункт, родина одразу обрала для себе шлях співпраці з ворогом. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокрутури.

Чоловік обійняв посаду «заступника голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району Харківської області». В його «компетенції» були питання інфраструктури, яку щоденно російська армія знищувала обстрілами. Дружина завідувала питаннями діловодства при окупантах та стала «начальником відділу документаційного забезпечення тимчасової цивільної адміністрації Харківського району Харківської області».

Поліція розшукує 150 колаборантів з Харківщини: багато з них переховуються у ЄС (Фото підозрюваних)

До того ж, подружжя стало відомим через активне згадування в окупаційних Телеграм-каналах. Чоловік «засвітився» у пості про чергове звинувачення окупантів в обстрілі Козачої Лопані з боку української армії. Його жінка навіть встигла отримати «почётную грамоту за личный вклад в становление и развитие Харьковской области». Псевдовідзнаку колаборантці вручав особисто головний гауляйтер Харківщини.

Фігурантам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Підозрювані переховуються від слідства на території РФ, вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии