Затримано інформатора гру, який наводив російські ракети на заводи Миколаєва та викривав об’єкти оборони (Фото)

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного інформатора з головного управління генерального штабу збройних сил російської федерації, (більш відомого як гру). Ця особа була причетна до коригування російських повітряних ударів на об’єкти Миколаєва.

За даними служб безпеки, саме за його наведенням було вчинено обстріл Миколаївського суднобудівного заводу, в результаті чого постраждали шість мирних мешканців та були пошкоджені житлові будинки.

Крім того, колаборант передавав російським службам інформацію про розташування та переміщення Збройних Сил на території міста, зокрема, локації складів з боєприпасами та маршрути руху важкої бронетехніки, таких як танки “Леопард” та бойові машини піхоти “Бредлі”.

За виконання розвідувальних завдань цей співробітник отримував фінансову винагороду від російських “кураторів”.

Спеціальні служби СБУ затримали зрадника під час отримання нової інформації про розташування Збройних Сил на території міста. Згідно з даними слідства, затриманим виявився місцевий мешканець, якого російські спецслужби залучили до співпраці віддалено ще в початку цього року.

СБУ затримала організаторів аферистського кол-центру у Харкові

Ця особа потрапила у поле зору окупаційних сил через активну участь у прокремлівських Телеграм-каналах, де він регулярно розміщував антиукраїнські коментарі під фейковими новинами.

Для збирання інформації злочинець самостійно вирушав на місцевості та фіксував необхідні дані або використовував свої знайомства.

Під час обшуків у місці проживання затриманого було виявлено мобільний телефон з доказами його розвідувально-підривної діяльності, а також набої до вогнепальної зброї.

Наразі фігурантові було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Затриманий перебуває під вартою, а йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Комплексні заходи були проведені співробітниками СБУ у Миколаївській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Комментарии