Заволодіння бюджетними коштами на ремонт дитсадка: судитимуть голову населеного пункту в передмісті Харкова та його спільників

У Харківській області завершено досудове розслідування у справі про заволодіння бюджетними коштами на ремонт дошкільного навчального закладу.

За даними слідства, у 2021 році міський голова населеного пункту, де знаходиться ДНЗ, директор фірми та двоє його співробітників, які виконували ремонт об’єкта, організували схему заволодіння бюджетними коштами.

Під час виконання робіт до звітної документації вносились неправдиві дані щодо вартості використаних будівельних матеріалів та обсягів робіт. До документів навіть були внесені роботи, які фактично проводились працівниками комунального підприємства міської ради.

Завдяки цій схемі фігуранти заволоділи майже 400 тис. грн бюджетних коштів.

Зруйнували склади та ангари: росіяни обстріляли два підприємства в Харківській області (Фото)

Наразі Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох фігурантів за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великому розмірі, організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України), та за фактом службового підроблення, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). Четвертий ділок — один з працівників компанії — оголошено у розшук.

Максимальна санкція за ці злочини передбачає покарання у виді 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — ДСР НПУ.

Комментарии