Збирала дані місцевих мешканців і готувалась поселити окупантів у школу: колаборантці з Харківської області оголосили підозру

У червні минулого року ворожа пособниця погодилась зайняти посаду «виконуючої обов’язки помічника начальника відділу Кіндрашівського територіального відділу військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області». На цій посаді колаборантка збирала дані місцевих мешканців у відомості для подальшої виплати матеріальної допомоги від окупантів. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, незаконно зібрані персональні дані мешканців окупованих районів могли бути використані загарбниками для нав’язування їм у подальшому російського громадянства, а також для фальсифікації результатів псевдореферендуму про приєднання до країни-агресора.

На Харківщині встановили ще двох колаборантів, які пішли працювати до «російської поліції» під час окупації

Крім того, жінка займалася ремонтом опалювальної системи у школі, де планувала розмістити російських військових. Також задокументовано, що зловмисниця вела облік інформації, яка стосувалась перейменування вулиць у одному із сіл громади.

Наразі прибічниці окупантів оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии