Журналістка і фотограф з Харкова отримали Пулітцерівську премію

Команда українських журналістів — фотографи Євген Малолєтка, Мстислав Чернов та відеопродюсерка Василіса Степаненко — стали лауреатами цьогорічної Пулітцерівської премії — однієї з найпрестижніших нагород у галузі журналістики та літератури. Про це повідомляється на сайті  премії.

Українські журналісти робили для Associated Press репортажі з обложеного росіянами Маріуполя. За цю роботу агенція здобула нагороду у двох номінаціях — “За служіння суспільству” та Breaking News Photography. Пулітцерівську премію вручили 8 травня у Колумбійському університеті в США.

В Associated Press відзначили, що майже три тижні мали єдиних журналістів у Маріуполі. Вони, зокрема, зафіксували, як Росія стріляла по цивільних цілях у місті і як рятувальники та поліцейські виносили із пологового будинку поранену вагітну жінку.

Фотограф Євген Малолєтка разом із відеожурналістом Мстиславом Черновим та продюсеркою Василісою Степаненко були єдиними представниками міжнародних медіа, які працювали в Маріуполі під російською окупацією.

Мстислав Чернов та Василіса Степаненко народилися в Харкові, Євген Малолетка родом з Бердянська.

Раніше Чернов і Степаненко стали переможцями британської премії Royal Television Society.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии