Били та катували мешканців Бучі: десятьох російських військових судитимуть (Фото)

Про це 23 вересня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, під час окупації міста Буча Київської області російські військові утримували у заручниках місцевих жителів, які не брали участь у бойових діях та не мали зброї. Окупанти морили мирних громадян голодом і не давали їм води.

Крім цього, рашисти не дозволяли людям вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав’язували очі липкою стрічкою та тканиною, руки зв’язували пластиковими хомутами. Також потерпілим загрожували вбивством, цілеспрямовано стріляли у їхньому напрямку.

Для отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в даному випадку і просто так, рашисти завдавали мирним жителям тілесних ушкоджень. Людей били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітці. Крім того, окупанти грабували місцеве населення, забираючи особисті речі та побутову техніку.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Відносно десятьох російських військовослужбовців 64-ї окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил РФ у складі 35 загальновійськової армії до суду направлено обвинувальні акти.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі