Депутати Харківської облради знову голосуватимуть за перейменування театру Пушкіна

На засідання сесії Харківської облради, яке запланоане на 1 грудня, знову винесуть питання про перейменування комунального закладу “Харківський академічний російський драматичний театр імені О. Пушкіна”. Про це стало відомо з проекту рішення, опублікованого на сайті облради.

З назви театру планується прибрати слова “російський” та “імені Пушкіна”. Таким чином заклад матиме назву Харківська академічний драматичний театр.

У Харкові демонтували бюст Пушкіна (Відео)

У пояснювальній записці вказується, що необхідність перейменування виникла у зв’язку із агресією Росії проти України, враховуючи політику Міністерства культури та інформаційної політики України з питань дерусифікації, декомунізації та деколонізації сучасної України, спрямованої на заміну радянського й російського спадку на український, очищення громадського простору від пропагандистських наративів.

Нагадаємо, що питання про перейменування театру вже виносилося на розгляд депутатів під час сесії 20 вересня. За варіант назви театру без слів “імені О. С. Пушкіна” та “російського” проголосували 44 депутати. За вилучення із назви слова “російського” проголосували 55 депутатів. Для ухвалення рішення необхідно було набрати 61 голос.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі