На Миколаївщині викрили коригувальників, які працбвали на ФСБ

Співробітники Служби безпеки України виявили двох ворожих агентів, причетних до діяльності мережі ворога у Миколаївській області. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Проводили розвідку біля лінії фронту: СБУ знешкодила групу російських агентів (Фото)

За завданням російської спецслужби зловмисники здійснювали розвідувально-диверсійну діяльність: збирали та передавали ворогу розвіддані про важливі інфраструктурні об’єкти, склади з пальним, дислокацію і переміщення живої сили та техніки ЗСУ. Отримані дані окупанти використовували для завдання прицільних ракетних ударів і масованих артилерійських обстрілів, у тому числі по позиціях українських захисників.

“В результаті дій цієї мережі зруйновано та пошкоджено декілька об’єктів суднобудівної інфраструктури міста, серед яких заводи “Екватор”, “Кристал”, “Океан”, склади з паливно-мастильними матеріалами, завдано руйнувань об’єктам соціальної інфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зловмисники потрапили у поле зору російських спецслужб завдяки проросійським поглядам, яких не приховували. З початком широкомасштабного вторгнення на них вийшов так званий “відповідальний за збір розвідінформації”. У подальшому він був посередником між співробітниками ФСБ, які координували його дії, та коригувальниками.

В Сумській області затримали зрадника, який коригував російські обстріли

Зловмисники здійснювали постійне візуальне спостереження за об’єктами, що цікавили ворога, і надсилали результати куратору, використовуючи відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку. Під час обшуків за місцями проживання агентів вилучено обладнання для передачі розвідданих.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (“несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України”) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Коментарі