Проводили розвідку біля лінії фронту: СБУ знешкодила групу російських агентів (Фото)

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Служби безпеки України.

Співробітники СБУ затримали членів російської агентурної мережі, яка збирала розвідувальні дані про розташування ЗСУ у Слов’янську, Краматорську та Покровському районі Донецької області.

До складу ворожої групи агентів входили шість місцевих жителів, завербованих спецслужбами росії після початку повномасштабного вторгнення. Для збору розвідінформації фігуранти самостійно проводили візуальне спостереження за місцезнаходженням та переміщенням українських військ. Отримані дані агенти передавали загарбникам через спеціально створені інтернет-платформи у вигляді координат на електронних карт з матеріалами, що підтверджують фото та відеофайли.

Фігуранти “доповідали” представникам країни-агресора про результати ворожих ракетно-бомбових ударів, артилерійських обстрілів регіону, масштаб руйнувань житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури.

Одним із “зв’язкових” російських агентів був представник окупаційної адміністрації Росії. Ним виявився “чиновник” так званого “верховного суду днр”, причетний до переслідування та незаконних ув’язнень українців на тимчасово окупованій території Донбасу.

Крім того, під час проведення слідчо-оперативних дій у Покровському районі затримано прокремлівського агітатора. Зловмисник розповсюджував в інтернеті пропагандистські публікації, в яких виправдовував збройну агресію росії проти України. Для розгону деструктивного контенту чоловік використовував власні акаунти в російських соцмережах.

Всім затриманим повідомили про підозру у скоєнні злочинів проти державної безпеки України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі