Під виглядом поліцейських грабували харків’ян: СБУ затримала озброєну злочинну групу (Фото)

Про це 21 вересня повідомив речник прес-служби Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Співробітники СБУ нейтралізували потужне злочинне угруповання. Учасники банди здійснювали збройні нальоти на будинки громадян, “вибивали” з них гроші та інші цінні речі.

Фігуранти залякували людей зброєю, застосовуючи насильство та погрози фізичної розправи. До складу угруповання входили раніше засуджені за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі за умисне вбивство чоловіки. Члени банди діяли під виглядом правоохоронців.

“Співробітники СБУ затримали п’ятьох активних учасників угруповання: трьох – після скоєння чергового розбійного нападу, двох – при спробі приховати вогнепальну зброю. Ще одного спільника оголошено у розшук”, — йдеться у повідомленні.

У фігурантів вилучили переносний зенітно-ракетний комплекс із протитанковою керованою ракетою; 4 протитанкові гранатомети РПГ-7 з пострілами до них; 23 автомати Калашнікова з боєкомплектом; 8 пістолетів Макарова та Стечкіна; 87 бойових гранат Ф-1, РГД-5, РГО, РГН та РДГ-2Б; підривник до протитанкової міни; глушники до автоматів Калашнікова; близько 12 тисяч патронів до стрілецької зброї; тактичну амуніцію із символікою правоохоронних органів.

Затриманим та розшукуваному повідомлено про підозру за статтею 187 (“розбій, скоєний в умовах військового стану, поєднаний із проникненням у приміщення”) та 263 (“незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами”) КК України. Чоловіків взяли під варту. Одному з неповнолітніх підозрюваних обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі