Харків’янин завоював третю золоту медаль на Паралімпіаді

Український спортсмен Максим Кріпак зумів домогтися нової нагороди на Паралімпійських іграх у Токіо. Раніше харків’янин завойовував перші місця з плавання вільним стилем і батерфляєм на дистанції 100 метрів. На його рахунку також срібна медаль за 50-метрівку вільним стилем і два світові рекорди.

Сьогодні Максим Кріпак завоював вже третє золото – він став кращим на дистанції у 400 метрів вільним стилем. Українець вклався в три хвилини і 59,62 секунди. На другому місці опинився Бас Таккен з Нідерландів, який відстав більш ніж на дві секунди. Замкнув трійку лідерів австралієць Томас Галлахер.

 

Українець став мультимедалістом Паралімпіади

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський з нагоди Дня фізичної культури та спорту відзначив державними нагородами трьох харків’ян. Орденом “За заслуги” II ступеня отримала Ірина Одокієнко – тренер-викладач Харківської школи вищої спортивної майстерності. Почесне звання “Заслужений працівник фізкультури і спорту України” присвоїли Олесі Зайцевій – старшому тренеру національної збірної України з синхронного плавання та Юрію Тимченку – тренеру-викладачу з греко-римської боротьби “Школи вищої спортивної майстерності”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі