Поліцейський з Харкова вимагав 120 тисяч гривень хабара

За даними слідства, у травні цього року на станції техобслуговування між чоловіками стався конфлікт. Один з них вистрілив у повітря. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом погрози вбивством, і оперуповноважений сектору кримінальної поліції одного з харківських райуправлінь поліції почав вимагати хабар від чоловіка, який здійснив постріл. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Шантажував бізнесмена та вимагав $600 тисяч: СБУ затримала здирника

У липні правоохоронець приїхав до чоловіка та висунув умову – 120 тис. грн за закриття кримінального провадження, – на що той погодився. Через місяць майор поліціі зменшив “ставку” до 100 тисяч гривень. Крім того, правоохоронці направили лист до місця роботи чоловіка, через що йому була призупинена виплата заробітної плати.

Директор підприємства вкрав на ремонті Держпрому майже 300 000 гривень

26 серпня при передачі грошей оперуповноваженого затримали. Йому повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданого службового становища, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Наразі перевіряється причетність інших працівників поліції до вчинення вказаного злочину. 

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі