СБУ затримала віцемерку Вовчанська та ще двох колаборантів з Куп’янська

Усіх трьох зловмисників силовики затримали під час комплексного оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У Куп’янську затримали начальника окупаційної “поліції” Балаклії, який тікав у “ЛНР”

Встановлено, що 36-річний і 31-річний мешканці Куп’янська після тимчасової окупації ініціативно влаштувалися у так звані “правоохоронні органи”. На початку липня їх обох призначили на посади “виконуючими обов’язки поліцейського взводу патрульної служби”. Відтоді зловмисники активно допомагали ворогові у підтриманні “нових порядків” на захопленій території, у тому числі й вчиняли репресії проти патріотично налаштованих громадян.

Наразі їм оголошено про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Інша зрадниця – 67-річна перша заступниці Вовчанського міського голови – добровільно надавала допомогу представникам рф під час тимчасової окупації міста. Зокрема, вона склала і передала представникам російсько-окупаційних військ списки учасників Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил на Сході України, патріотично налаштованих громадян та активістів-членів проукраїнських організацій Вовчанська.

Використовуючи надані їй повноваження, зловмисниця забезпечувала військових рф будівельними матеріалами для зведення укріплень. Крім того, вона агітувала місцевих мешканців підтримувати окупаційний режим та особисто брала участь у знятті прапора України з адміністративних будівель міста.

Екс-главу СБУ у Харківській області помістили під варту

У липні слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, та оголосили її у розшук. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Наразі колаборантка затримана, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі