У селі Харківської області виявили катівню окупантів (Фото)

Про це 26 вересня повідомив речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Співробітники СБУ виявили місце незаконного утримання людей у ​​нещодавно звільненому від окупантів селі Липці Харківської області. Тортурна, яку загарбники називали “підвалом”, була облаштована в приміщенні, де розміщувалася так звана “народна міліція лнр”.

Бойовики цієї терористичної організації та російські військові незаконно заарештували місцевих жителів, які підтримували територіальну цілісність України та відмовлялися співпрацювати із ворогом.

За інформацією СБУ, рашисти застосовували до ув’язнених жорстокі тортури, після чого насильно вивозили їх на територію росії.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 438 (“порушення законів та звичаїв війни”) КК України. Усі зібрані докази військових злочинів російських військовослужбовців будуть згодом передані до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, щоб жоден військовий злочинець не уникнув відповідальності.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі